Кайдзен як одна з ефективних концепцій управління компанією

Ні для кого не секрет, що японський підхід до менеджменту і рух Кайдзен із року в рік доводять свою високу ефективність в управлінні компаніями у всьому світі. Українські керівники можуть познайомитися з філософією безперервного вдосконалення, відвідавши відкриті семінари КАЙДЗЕН Клубу в Україні, які проходять за підтримки Кайдзен Інституту Україна.

Завдяки Чернігівській торгово-промисловій палаті (Чернігівська ТПП), КАЙДЗЕН Клубу в Україні та випускникам програми Японського Агентства Міжнародного Співробітництва (JICA), 27 лютого відбувся Кайдзен-семінар, на якому підприємці Чернігова та Чернігівської області могли із перших вуст дізнатися про особливості застосування японської філософії Кайдзен і результатах її впровадження. У семінарі взяли участь представники швейних, меблевих, будівельних, харчових компанії, підприємства з виробництва світлодіодного освітлення тощо.

Керівник компанії «Ательє меблів GRAND» Олександр Пугач розповів про основні поняття та принципи системи Кайдзен, а також поділився своїм багаторічним досвідом впровадження інструментів ощадливого виробництва. Далі консультант Кайдзен Інституту Україна Олексій Сологуб розповів учасникам семінару, що таке «цінність» і «втрати» очима клієнта, а також навів ряд практичних прикладів щодо виявлення дій, які не додають цінності та які потрібно усувати. А на завершення семінару консультант Кайдзен Інституту Україна Світлана Карачун виступила з доповіддю на тему «Що таке технологія і чому стандартизація процесів є ключем до їх успішного розвитку?» Світлана розповіла, чому вдосконалення процесів неможливо без стандартизації і що практично всі процеси можуть і повинні бути описані.

Ми дякуємо підприємцям Чернігова за проявлений інтерес і активну участь в семінарі, Президента Чернігівської ТПП Костянтина Іванова і Віце-президента Чернігівської ТПП Ларису Циган – за сприяння в організації даного заходу, а наших спікерів – за знання та досвід, якими вони охоче діляться в різних куточках України.

Розвиваємо Кайдзен разом!