Виробнича система Інтерпайп Сталь

Інтерпайп Сталь – найбільший електросталеплавильний завод, що спеціалізується на виробництві круглої заготовки в Східній Європі, який побудований в форматі «під ключ» італійською компанією Danieli. Уже 4 роки в компанії застосовуються кращі світові практики управління, спрямовані на забезпечення внутрішньої та зовнішньої клієнтоорієнтованості, промислової безпеки, підвищення задоволеності співробітників, а також створення і підтримку нової виробничої культури.

Побачити, як працює компанія світового класу, ми могли завдяки Кайдзен-туру, який відбувся 15 березня 2018р. Під час теоретичної частини туру учасники дізналися про те, як на підприємстві впроваджуються інструменти Кайдзен, такі як 5S і Система подачі пропозицій, як застосовується метод аналізу проблем  «5 Чому?» і які існують нестандартні способи мотивації персоналу до змін. Основою вдосконалення на Інтерпайп Сталь є злагоджена робота Команд, за допомогою яких всі виробничі співробітники беруть участь в процесі вирішення проблем.

У компанії створено нове культурне середовище, де:

• Люди формують відповідальне ставлення до роботи і вдосконалюють робочі місця.
  • Пропагується здоровий спосіб життя і дбайливе ставлення до навколишнього середовища.
  • Головний пріоритет компанії – це здоров'я і безпека кожного співробітника.
  • Кожен співробітник має можливість вдосконалення своїх знань і навичок завдяки Програмі розвитку персоналу на базі корпоративного університету uPipe.
  • Принципи Кайдзен виходять за межі заводу і поширюються на особисте життя співробітників, а також на підприємства, які є постійними партнерами компанії.

Практична частина туру включала відвідування електросталеплавильного комплексу, даючи учасникам можливість переконатися в ефективності та доречності застосування Кайдзен-інструментів безпосередньо у виробництві. Екскурсія по заводу супроводжувалася також розповіддю про відомі арт-об'єкти Олафура Еліассона, які відображають унікальну культуру виробництва і стали невід'ємною частиною нового заводу.

Розвиток людських ресурсів і створення сприятливих умов для реалізації виробничого процесу дозволяють компанії Інтерпайп Сталь інтегрувати кращі світові практики, в тому числі систему Кайдзен, у себе на підприємстві.

Ви можете своїми очима побачити, як працюють такі підходи і дізнатися про впровадження філософії Кайдзен з перших вуст, взявши участь в одному з найближчих Кайдзен-турів. Слідкуйте за анонсами!