Трансформація виробництва через впровадження системи Кайдзен

ТОВ «Торговельно-інформаційний сервіс»» (TIS) - Виробнича компанія повного циклу в області полімерних виробів. Компанія виробляє продукцію для галузей, що включають в себе такі основні напрямки, як освітлення, будівництво, виробництво меблів, торгове обладнання, електроніка, побутова техніка, тощо. Більш того, компанія протягом чотирьох років впроваджує Кайдзен-інструменти у себе на виробництві. Перейняти досвід компанії TIS ми могли завдяки Кайдзен-туру, який проходив 24 січня в Бердичеві.

Під час туру співробітники компанії розповіли про основні етапи впровадження інструментів Кайдзен, адже на момент впровадження цієї системи 100% персоналу не мало чіткого уявлення про Кайдзен-культуру і не володіли Кайдзен-інструментами. А через кілька років команді TIS вдалося залучити персонал і успішно впровадити такі інструменти як: картування потоку створення цінності; стандартизація, SOP (стандартна операційна процедура), OPL (урок на одному аркуші), чек-листи; система 5S і візуальний менеджмент; вирівнювання потоку і вбудована якість, система TPM і SMED; Lean-облік; Система Кайдзен-пропозицій. Проведена велика робота і команда TIS не збирається зупинятися на досягнутому.

Хочеться відзначити, що компанія TIS - це одна з небагатьох компаній, яка за такий короткий проміжок часу змогла досягти таких видимих результатів. Приклад TIS показує, що Кайдзен може бути реалізований в будь-якій компанії, незалежно від сфери діяльності, кількості співробітників або наявності іноземного капіталу. Головне не боятися змін і просто вірити в успіх!