Підготовка ПРАКТИКІВ з ощадливого виробництва: МОДУЛЬ 2

Минулого тижня з 30 березня по 3 квітня проходив другий модуль сертифікаційної програми з підготовки ПРАКТИКІВ з ощадливого виробництва. Навчання проходило на тому ж підприємстві «Компанія «Юнівест Маркетинг» у м. Фастів.

Склад команди був тим же і темою другого модуля була тема «Методика Штурм-прорив для ефективного вирішення проблем». Учасники з Компанії «Юнівест Маркетинг» запропонували групі дві проблеми, з якими в ході навчання майбутні практики практикувалися знаходити рішення, застосовуючи дану методику.

Але, перед тим як приступити до вирішення проблем, всі учасники представили колегам по навчанню результати своїх домашніх завдань, які вони отримали після закінчення першого модуля. Усі представили карти своїх виробничих потоків і при загальному обговоренні отримали коментарі від своїх колег.

Наступний день майбутні практики провели у виробничих приміщеннях з метою спостереження обраних виробничих потоків на виявлення втрат в процесі роботи. А далі вже команди почали аналізувати фотографії робочого дня, які вони отримали в результаті спостереження. Метою цього аналізу було виявлення проблем, які впливають на виробничий процес і є причиною невиконання планових показників. Для аналізу виявлення проблем майбутні практики будували діаграму Ісікава, діаграму Парето, використовували інструмент 5 ЧОМУ? і застосовували мозковий штурм, для пошуку можливих варіантів вирішення однієї з обраних проблем. До деяких етапів штурм-прориву також залучалися фахівці Компанії «Юнівест Маркетинг», які активно включилися в процес вирішення проблем.

Великим плюсом було те, що також вдалося провести експеримент на підтвердження однієї з гіпотез. Ми змоги піти на виробництво і відразу ж перевірити достовірність одного з варіантів, який вийшов в результаті мозкового штурму.

На завершення другого модуля майбутні ПРАКТИКИ провели фінальну презентацію перед керівництвом приймаючої компанії та надали їх увазі результати свого активного навчання за перший і другий модулі. А попереду на них ще чекає величезна робота з підготовки власних проектів, які і будуть основою для присвоєння їм почесного звання ПРАКТИК з ощадливого виробництва.