Управління виробництвом та контроль якості на підприємстві «Джей Ті Інтернешнл Україна»

У п'ятницю, 13 березня 2015р. відбувся КАЙДЗЕН тур на фабрику Джей Ті Інтернешнл Україна» (JTI). Цього разу перейняти досвід реалізації інструментів КАЙДЗЕН провідної компанії України приїхало майже 40 представників українського бізнесу, серед яких: ПрАТ «Орджонікідзевський рудоремонтний завод» (м. Орджонікідзе, Дніпропетровська обл.), ПрАТ «Елопак-Фастів» (м. Фастів, Київська обл.), ПАТ «Лантманнен Акса» (м. Бориспіль, Київська обл.), Група компаній «УкрТехноФос» (м. Рівне), ТАС Агро, ТОВ «Логопласт України» (м. Київ), ПАТ «Малинська паперова фабрика - Weidmann» (м. Малин, Житомирська обл.), IVA Travel Partners, MBA Field, «Байєр ЛТД», ПІІ «Білла-Україна», Всеукраїнський банк розвитку, Міжнародний інститут бізнесу, Міжнародний інститут менеджменту (м. Київ), ТОВ «Український апптечний холдин» (м. Донецьк), САВсервіс (м. Чернігів), «М-Принт» (м. Полтава) та інші.

Відкрив КАЙДЗЕН тур директор КАЙДЗЕН Клубу в Україні Іван Сарвар, який привітав всіх учасників туру і подякував представникам компанії JTI, а також окреслив формат даного заходу.

Новий Генеральний директор фабрики JTI в Кременчуці Ірина Шамплінська привітала учасників КАЙДЗЕН туру. Так як пані Шамплінська всього 4й день працювала на посаді Генерального директора фабрики, то вона коротко розповіла про себе, а також про роль вищого керівництва в реалізації даної системи і мотивації співробітників щодо подачі пропозицій.

Теоретичну частину туру продовжила директор з персоналу Віола Матросова і коротко розповіла про історію становлення фабрики JTI. Пані Матросова зазначила, що їхня компанія входить в 10-ку компаній платників податків і в 5-ку кращих роботодавців України, це мультинаціональна компанія з кількістю понад тисячу співробітників по всій Україні. Ключовим пріоритетів у компанії є безпека. Тому Віола Матросова так багато розповіла про безпеку і про те, як цього дотримуються на фабриці. Після чого пані Матросова продовжила свою доповідь про роль топ-менеджменту в просуванні філософії КАЙДЗЕН.

Євген Єремєєв – майстер виробничої ділянки, поділився своїми знаннями та досвідом у галузі реалізації системи 5S3R в компанії. Пан Єремєєв коротко розповів про КАЙДЗЕН і його основних складових, які впроваджені на фабриці: робочі групи, система пропозицій і 5S3R. Більш детально Євген зупинився на системі 5S і наочно пояснив, чому ця система так важлива.

Сергій Мілащук – менеджер відділу охорони навколишнього середовища, здоров'я та безпеки, який цього року пішов на підвищення, розповів про систему пропозицій та етапах впровадження даної системи на фабриці JTI. Сергій поділився з учасниками досвідом реалізації системи, як плануються і подаються пропозиції, які критерії враховуються при розгляді пропозиції, який відсоток реалізації поданих пропозицій і як мотивувати співробітників подавати нові ідеї.

Після теоретичної частини КАЙДЗЕН тур традиційно продовжився на самій фабриці, де всі учасники могли своїми очима побачити впроваджені інструменти 5S і візуалізації, як позначена розмітка, стенди з КРI і різні інформативні дошки. Сам тур проводили співробітники фабрики, які не мають прямого відношення до виробництва. Нашими гідами по туру були Оксана Хлопченюк – фахівець із забезпечення якості та Артем Герасименко – фінансовий аналітик. Вони зробили екскурсію дуже цікавою і відповідали на всі питання учасників. І, що дуже вражає і приголомшує, так це організація виробництва, зустріч і прийом гостей на фабриці, відкритість співробітників до діалогу.

Після туру фабрикою всі учасники знову зібралися в конференц-залі, щоб підбити підсумки побаченого і отримати вичерпні відповіді на питання, які з'явилися після екскурсії виробництвом.

А на завершення туру від імені Міжнародного інституту бізнесу Батенко Людмила Павлівна подякувала КАЙДЗЕН Клубу в Україні за надану можливість приєднатися до філософії постійного вдосконалення. «Це безцінний досвід і це неоціненно важливо для підняття і розвитку економіки нашої країни» – каже пані Батенко. Також Людмила Павлівна подякувала представникам JTI за те, що вселяють віру своїм прикладом впровадження КАЙДЗЕН на українському підприємстві.

А ми бажаємо учасникам туру нових ідей та реалізації філософії у своїх компаніях. Успіху всім і процвітання!