КАЙДЗЕН Клуб на японській чайній церемонії «Чякай 2015»

У суботу, 23 травня 2015р. в Ботанічному саду імені Фоміна друзі та партнери КАЙДЗЕН Клубу в Україні взяли участь у японській чайній церемонії «Чякай 2015». Гостями на церемонії були понад 30 представників таких компаній як: ТОВ «Єва Бикова Колекшин», ТОВ «Кронас», ТОВ «Іва Тревел», ПрАТ «Елопак-Фастів», Компанія «Юнівест Маркетинг», ТОВ «АДМ», АТ «Тера», консалтингова компанія «Strategic Group», Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР), Києво-Могилянська Бізнес-Школа (KMBS), Київська школа економіки (KSE) та інші.

Чякай (у перекладі з японської – «чайна зустріч») – це зустріч для душі, під час якої у гостей є можливість насолодитися не лише ароматним зеленим чаєм та вишуканими японськими солодощами, а й витонченою бесідою з господарем.

Захід розпочався з лекції про традиційний японський папір washi, який споконвічно виготовляється в Японії. Так слухачі дізналися про історію його виникнення, матеріалах, з яких цей папір виготовляється, і на власні очі побачили всю багатогранність, красу і силу виразності даного паперу.

Далі гості чайної зустрічі взяли участь в справжньому японському чайному дійстві. Розпочалася церемонія з музики японської бамбукової флейти Shakuhachi. Вона відома у всьому світі завдяки своєму унікальному багатому тембру, який може змінюватися від кришталево чистого до легковажного і брудного за бажанням виконавця. А далі почалася демонстрація приготування японського чаю, після якої гості змогли скуштувати традиційні японські чайні солодощі та випити рідкісний в Україні чай маччя. На завершення заходу учасники пройшли майстер-клас з приготування чаю matcha (маччя) і японської поезії хайку.

Нам дуже приємно, що представники українського бізнесу, які активно впроваджують інструменти ощадливого виробництва, також активно цікавляться японською культурою. Адже тільки через культурні аспекти дається справжнє розуміння японської філософії постійного вдосконалення. Сподіваємося, що ця церемонія надихне наших друзів і партнерів на нові успіхи у впровадженні філософії КАЙДЗЕН.