Захист проектів на підтвердження кваліфікації ПРАКТИК з Ощадливого виробництва

У п'ятницю 26 червня 2015 року вперше в Україні відбувся захист проектів на підтвердження кваліфікації ПРАКТИК з Ощадливого виробництва. Учасники, які проходили навчання за Сертифікаційною програмою, ділилися своїми напрацюваннями та досягненнями в застосуванні інструментів КАЙДЗЕН в своїх компаніях. Хочемо нагадати Вам, що представники таких компаній, як Концерн «Укрросметал», Компанія «Юнівест Маркетинг», ПрАТ «Елопак-Фастів», Компанія ZGODA, КАЙДЗЕН Клуб в Україні проходили навчання за 2-х модульною програмою і тепер, захистивши свій проект, можуть з гордістю носити звання «ПРАКТИК з Ощадливого виробництва».

У офіційній частині заходу з вітальним словом виступив директор КАЙДЗЕН Клубу в Україні Іван Сарвар. Пан Сарвар привітав учасників заходу, побажав успіхів при захисті проектів, а також з гордістю повідомив, що такий захід проходить вперше в Україні. Далі директор Українсько-Японського Центру НТУУ КПІ Юрій Борисович Кушнарьов, коротко розповів про діяльність Центру та подякував за можливість бути присутніми на такому важливому заході.

На початку заходу всі учасники програми написали тест на розуміння інструментів КАЙДЗЕН, після чого розпочався сам захист проектів. Так, представники українського бізнесу ділилися своїми напрацюваннями щодо пошуку проблем, що існують в компаніях і методами їх вирішення. Усі учасники надали презентації, де докладно описали Картування потоків створення цінності, проблеми, які виявили при картуванні, а також методику їх вирішення – Штурм-прорив. Майже всі учасники сертифікаційної програми використовували у своїх роботах такі інструменти аналізу, як: діаграма Ісікави, 5 Чому?, поопераційна діаграма, діаграма Спагетті та ін. А в завершення провели експеримент з поліпшень і розповіли про отримані результати. Хочеться відзначити, що результати і запропоновані покращення вражають.

Приємно, що до даного заходу приєдналися керівники компаній-учасників, представники українського бізнесу, які ділилися своїм досвідом і знаннями, а також переймали запропоновані в проектах ідеї.

Наприкінці заходу Антоніна Соколова, бізнес-консультант КАЙДЗЕН Клубу і наставник перших в Україні ПРАКТИКІВ з Ощадливого виробництва, подякувала всім за таке приємне і цікаве спілкування під час навчання, а також побажала всім успіхів та подальшої взаємної підтримки між учасниками програми.

За підсумками навчання за Сертифікаційною програмою першої групи в Україні вже є 8 сертифікованих ПРАКТИКІВ з Ощадливого виробництва. Вони тепер будуть розвивати Ощадливе виробництво в своїх компаніях, а ми будемо запрошувати їх ділитися своїми досягненнями з представниками КАЙДЗЕН-спільноти України.