Мodern Lean Production від компанії «Модерн-Експо»

Немає сумніву в тому, що філософія КАЙДЗЕН активно поширюється по Україні і з успіхом використовується українськими підприємцями в своїх компаніях. Одним з таких ощадливих підприємств є компанія з виробництва торгового обладнання Modern-Expo Group (м. Луцьк). Саме ця компанія в рамках конференції «Modern Lean Production» 31 липня 2015 року ділилася своїм досвідом та результатами впровадження японської філософії КАЙДЗЕН. Хочеться відзначити, що конференція була організована з метою поширення світового досвіду впровадження Ощадливого виробництва серед українських компаній та в цілому для підвищення ефективності української економіки.

На конференції представники концерну розповіли про історію становлення компанії та успішному переході з маленького підприємства до світового холдингу, а також про те, чому компанія вирішила впроваджувати методологію Ощадливого виробництва. Так співробітники холдингу на чолі з Генеральним директором Петром Павловичем Пилипюком розповіли про передумови впровадження КАЙДЗЕН і поділилися результатами реалізації таких інструментів як 5S, TPS, SMED, потокове виробництво, система пропозицій. А наочно побачити зміни в компанії всі учасники конференції могли завдяки візиту на виробництво, де, не дивлячись на великі масштаби виробництва і значну кількість співробітників, є ідеальна чистота та розмітка, візуалізовані стенди, обладнання розставлено згідно принципу U-подібних комірок, а працівники роблять мінімум зайвих рухів.

Конференція «Мodern Lean Production» показала, що компанія вибрала правильний шлях розвитку і що КАЙДЗЕН може успішно застосовуватися будь-якою організацією, де безперервними поліпшеннями «живуть» усі співробітники компанії, а ідейним натхненником змін є сам її керівник.

КАЙДЗЕН Клуб в Україні виступив партнером конференції та із задоволенням буде й надалі підтримувати подібні заходи, які допомагають ще більше залучити український бізнес до процесу безперервного вдосконалення.