Корпоративний КАЙДЗЕН тур для СКФ Україна

11 грудня 2015р. відбувся останній у цьому році КАЙДЗЕН тур на фабрику JTI Україна в Кременчуці. Цього разу це був корпоративний тур в якому 22 представники компанії СКФ Україна переймали досвід реалізації ощадливого виробництва і ділилися своїми досягненнями з колегами компанії JTI. ПАТ «СКФ Україна», яке входить в корпорацію SKF, є єдиним в Україні виробником роликових конічних підшипників і компонентів до них. На сьогодні підприємство поставляє підшипники в країни СНД і Європи, а також в країни Азії та Америки. Тому якість процесів і, в кінцевому підсумку, випущеної продукції, а також дотримання умов і термінів поставки є для компанії необхідною умовою ведення бізнесу. А досягати таких результатів можливо завдяки впровадженню постійних щоденних поліпшень.

Корпоративний КАЙДЗЕН тур включав в себе теоретичне ознайомлення з реалізацією філософії КАЙДЗЕН з самого початку і до сьогодні, а також ознайомлення з практичними інструментами її реалізації. Так під час теоретичної частини були розглянуті питання корпоративної культури та комунікації в компанії, системи 5S3R, системи пропозицій і мотивації персоналу, а також безпеки.

Практична частина продовжилася візитом на фабрику, де на власні очі всі побачили практичні приклади впровадження інструментів ощадливого виробництва. У цехах і на складі запчастин та устаткування учасники туру змогли побачити ідеальний порядок і візуалізацію процесів, багато ознайомчої інформації щодо впровадження КАЙДЗЕН, а також попереджуючі стенди та знаки безпеки.

Після підбиття підсумків побаченого представники СКФ Україна задавали свої запитання, а також ділилися своїм досвідом реалізації системи на своєму заводі в Луцьку. Нам приємно, що такі КАЙДЗЕН тури відвідують представники з різних сфер і регіонів України. І ми сподіваємося, що такий значний інтерес до японської філософії зробить свій внесок у розвиток економіки нашої країни.