Час впроваджувати КАЙДЗЕН

Коли, як не зараз, починати впровадження японської філософії КАЙДЗЕН на своїх підприємствах? Про це знають представники компаній, які 12 лютого 2016 року з навчальним візитом відвідали фабрику JTI у Кременчуці. Так, переймати досвід успішної реалізації ощадливого виробництва компанією JTI зібралися учасники КАЙДЗЕН туру з таких компаній, як: ТОВ «Вік «ХітЛайн» (м. Харків), ТОВ «СЕ Борднетце - Україна» (Тернопільська обл.), ТОВ «Ескада-М» (м. Рівне), Концерн «NICMAS» (м. Суми), ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», ТОВ «Агротехніка» (м. Луцьк), ТОВ «Завод «КБП Україна» (Дніпропетровська обл.), ТОВ «Рабен Україна», ТОВ «Ергопак», транспортна компанія «САТ», ТОВ «Київська фабрика художніх виробів», ПП «Гамма-Прінт» (м. Київ). Усього в КАЙДЗЕН турі на цей раз брало участь понад 40 осіб, а значить популярність цього напрямку в Україні стрімко зростає.

Теоретична частина КАЙДЗЕН туру включала в себе розгляд таких питань: яка роль топ-менеджменту в процесі впровадження КАЙДЗЕН і розвиток корпоративної культури; як КАЙДЗЕН впливає на розвиток бізнесу; необхідність і результати впровадження системи 5S3R і системи пропозицій в компанії. Доповідачі, якими звичайно ж були представники фабрики JTI, ознайомили учасників туру з основними поняттями та принципами КАЙДЗЕН, а також окреслили формат візиту на фабрику, де особлива увага приділяється системі безпеки.

Практична частина КАЙДЗЕН туру проходила вже на виробництві, де гіди провели екскурсію фабрикою, розповіли про виробничий цикл і показали практичні приклади впровадження КАЙДЗЕН. Під час туру учасники змогли побачити впровадження системи 5S3R, світлофора, візуалізацію, графіки проведення аудитів, застережні стенди та знаки безпеки.

Наприкінці туру всі знову зібралися в конференц-залі, щоб за чашкою кави обговорити побачене та підбити підсумки КАЙДЗЕН туру. Ми сподіваємося, що даний тур був цікавим та корисним, а кожен учасник, повернувшись додому, розпочне впровадження маленьких, але постійних поліпшень.