Корпоративний КАЙДЗЕН тур на Фабрику JTI для Баядера Груп

Чи можна впровадити КАЙДЗЕН в українських компаніях і чи приживеться філософія постійного вдосконалення з огляду на український менталітет? Розібратися в цьому, а також побачити кращу практику реалізації японського стилю менеджменту в Україні зібралися представники компанії Баядера Груп. І так 25 березня 2016р. група співробітників Баядера Груп брала участь у КАЙДЗЕН турі на фабрику JTI Україна в Кременчуці. Так як компанія Баядера Груп є одним з найбільших холдингів України, а місія компанії полягає у тому, щоб бути кращими і надавати якісні продукти клієнтам, тому філософія КАЙДЗЕН є цікавою для представників цієї компанії.

Даний корпоративний КАЙДЗЕН тур включав у себе теоретичне ознайомлення з аспектами концепції ощадливого виробництва і екскурсію фабрикою для того, щоб учасники пройнялися ідеєю японського стилю менеджменту та отримати направлення щодо кроків її реалізації.

Під час теоретичної частини туру співробітники фабрики JTI Україна знайомили представників Баядера Груп з такими інструментами КАЙДЗЕН як 5S3R, візуалізація, система пропозицій і мотивації персоналу. А ось під час екскурсії фабрикою учасники туру змогли на власні очі побачити практичну реалізацію цих та інших інструментів КАЙДЗЕН в цехах та офісних приміщеннях. Хочеться відзначити, що при ідеальній чистоті та порядку, є велика кількість інформативних стендів з інформаційним наповненням, що попереджають про заходи безпеки та, звичайно ж, про впровадження постійних поліпшень.

За нашими спостереженнями, японська філософія для фабрики вже стала частиною корпоративної культури і кожен співробітник намагається внести щось нове та корисне, що допоможе фабриці розвиватися та досягати потрібних результатів. Ми сподіваємося, що і співробітникам Баядера Груп цей тур був цікавим, та вони взяли собі на замітку корисні ідеї щодо реалізації КАЙДЗЕН в своїх компаніях.