Підготовка другої групи ПРАКТИКІВ з ощадливого виробництва: МОДУЛЬ 1

З 18 по 22 квітня 2016р. проходив перший модуль Сертифікаційної програми підготовки Практиків з ощадливого виробництва. Друга група майбутніх Практиків проходить навчання на підприємстві ТОВ «ТІС» в місті Бердичів (Житомирська обл.). Компанія «ТІС» є провідним українським виробником оздоблювальних профілів. Основним напрямком діяльності компанії є виробництво і дистрибуція оздоблювальних профілів. На цей раз група об'єднує представників таких компаній, як ТОВ «ТІС» (м. Бердичів), ТОВ «ЛВН Лімітед» (Nemiroff), Авіакомпанія «Бізнес Джет Тревел» і ТОВ «Група ТАС» (м. Київ).

Перший модуль програми присвячений темі «Оптимізація потоків створення цінності». Під час навчання перед групою стояло завдання вибрати один з потоків реального виробництва і зробити картування цього потоку, ґрунтуючись на точних даних і необхідних вимірах. Майбутні Практики поєднували аудиторні заняття з щоденними походами на виробництво, що, без сумніву, є великим плюсом в процесі навчання.

Після побудови карти поточного стану були побудовані карти ідеального стану і майбутнього стану. Карта майбутнього стану – це мета, до якої треба прагнути, покращуючи певний потік створення цінності.

На закінчення хочеться відзначити, що за тиждень учасниками програми була виконана колосальна робота, під час якої вони на практиці навчилися виявляти втрати в потоках створення цінності, знаходити можливості скорочення втрат і можливості для поліпшення потоку. До другого модуля Сертифікаційної програми залишився рівно місяць і за цей час кожен з учасників вже самостійно в своїх компаніях спробує застосувати отримані знання для закріплення набутих навичок.