Вивчаємо досвід впровадження КАЙДЗЕН компанією Елопак-Фастів

Не так давно компанія Елопак-Фастів зверталася до КАЙДЗЕН Клубу в Україні з метою вивчення японського стилю менеджменту і відвідувала навчальні заходи і КАЙДЗЕН тури на кращі підприємства України та Японії. Зараз же представники Елопак-Фастів вже приймають такі тури у себе на підприємстві, щоб поділитися своїм досвідом впровадження одних із основних інструментів КАЙДЗЕНсистеми 5S і візуалізації, а також системи подачі пропозицій. Хочемо зазначити, що співробітники компанії, на чолі з Головою правління та директором з виробництва Костянтином Гаврилюком, пройшли ряд тематичних тренінгів, семінарів та КАЙДЗЕН турів з системи ощадливого виробництва. Також серед співробітників цієї компанії є випускники Японського агентства міжнародного співробітництва JICA та сертифіковані Практики з Ощадливого виробництва, тому немає сумніву в тому, що співробітники мають глибокі знання та навики в області реалізації безперервних поліпшень.

Цей вже третій КАЙДЗЕН тур, який проходив на виробництві норвезької компанії Елопак в Фастові. Він був організований для студентів Executive MBA Києво-Могилянської бізнес-школи. Групу з 14 учасників складали представники наступних компаній: DTZ, Mirasvit, Trionika Global, ТОВ «Рошен-плюс», ТОВ «Алло», ПАТ «Універсал Банк», Юг-Нафтогаз та інші.

Теоретична частина даного КАЙДЗЕН туру почалася з ознайомлення діяльності підприємства в Фастові, візії та цінностей компанії, а також включала розгляд таких питань, як впровадження системи 5S, проведення аудитів, мотивація та заохочення співробітників, система подачі пропозицій та система ідей. Практична ж частина туру проходила на виробництві, де учасники змогли на власні очі побачити реалізацію системи 5S та візуалізації. Завершився КАЙДЗЕН тур підбиттям підсумків та обговоренням побаченого.

Ми віримо, що даний тур був цікавим та корисним для учасників і вони зачерпнути для себе ідеї реалізації безперервних поліпшень в своїх компаніях.