Досвід компанії «Джей Ті Інтернешнл Україна» - шлях постійного стабільного розвитку

У середу, 30 вересня 2016 року відбувся черговий КАЙДЗЕН-тур на тютюнову фабрику «Джей Ті Інтернешнл Україна» (JTI) у м. Кременчук. Хочемо нагадати, що компанія «Джей Ті Інтернешнл Україна» – європейський підрозділ компанії «Japan Tobacco Inc.», яка входить до трійки найбільших міжнародних тютюнових компаній.

Компанії JTI є чим поділитися, а нам з вами – чому повчитися.

Учасниками цього туру були такі українські компанії як ТОВ «IP-COM» (м.Харків,), ПАТ «Теремно Хліб» (м.Луцьк), ТОВ «Прес Корпорейшн Лімітед» (м.Вінниця), ТОВ «АГ-БАГ- Україна» (м.Яготин), ПАТ «Кременчуцька Кондитерська Фабрика «Рошен» (м.Кременчук) та інші.

У першій, теоретичній частині туру, учасники мали можливість познайомитися з особливостями управління, мотивації, розвитку та заохочення персоналу у JTI. Роботі та підбору персоналу японська компанія приділяє особливу увагу, так як це - один з основних принципів, який лежить в основі японського стилю управління під назвою КАЙДЗЕН. Завдяки цьому, компанія уникає плинності кадрів і вирощує професійний рівень своїх співробітників. Провідні менеджери компанії JTI провели презентації з 5S3R і Системи подачі та реалізації пропозицій, поділилися своїм управлінським досвідом та напрацюваннями. Розповіли з чого треба починати, чому приділяти особливу увагу та яких помилок варто уникати.

У другій, практичній частині туру, гості ознайомилися з особливостями організації простору на фабриці, самим виробництвом, роботою КАЙДЗЕН інструментів. Побачили, як можна максимально функціонально організувати робоче місце, адаптувати під кожного конкретного працівника, щоб уникнути втрат часу і зайвих енерговитрат.

На всій території фабрики, починаючи з прохідної, на найвищому рівні впроваджені правила техніки безпеки. Безпека - один з головних пріоритетів компанії JTI. За довгі роки компанія розробила безліч методів для їх впровадження. І, як показує практика, вони успішно працюють і в цехах, і в офісі. Також на фабриці можна побачити ефективну роботу таких КАЙДЗЕН інструментів як візуалізація (розмітка, принцип «світлофора»), які суттєво спрощують і прискорюють робочі процеси.

Дякуємо всім учасникам туру за проявлений інтерес, бажання розвиватися, вдосконалюватися та вести за собою інших. Сподіваємося, що досвід японської компанії JTI послужить вам для подальшого розвитку, генерування та впровадження нових ідей на своїх підприємствах.

А ми бажаємо всім розкриття творчого потенціалу та успіхів у розвитку вашого бізнесу!