«Думай ясно! Дій динамічно! Будь послідовним!»

Відмінна риса японців – брати найкращий світовий досвід і доводити його до досконалості. Ідея постійних поліпшень лежить в основі японської філософії та системи управління компанією під назвою КАЙДЗЕН.

Застосування даної системи дає хороші плоди і на Україні. Доказом цього є шлях підприємства по виробництву упаковки для рідких харчових продуктів «Елопак-Фастів» на чолі з Костянтином Гаврилюком. «Елопак-Фастів» входить до складу норвезької групи компаній «Elopak». Свого часу це підприємство було на межі банкрутства і закриття. Гостро постало питання про підвищення продуктивності виробництва. Потреби посприяли пошуку нових шляхів розвитку даної проблеми. І в 2010 році курс був узятий на Ощадливе виробництво (КАЙДЗЕН).

На сьогоднішній день підприємство входить в число перших п'яти українських компаній, які стабільно і успішно впроваджують інструменти КАЙДЗЕН:

• 5S – базовий інструмент КАЙДЗЕН по раціональній організації робочого місця, який складається з 5 етапів, допомагає виявити і ліквідувати втрати і збільшити прибуток підприємства;
  • візуалізація, чек-листи, інструкції, інформаційні стенди і т.д .;
  • система подачі пропозицій – інструмент, який допомагає залучити весь персонал, працювати на випередження і запобігання можливих проблемних ситуацій, щоб не доводилося «гасити пожежу»;
  • робота в командах з покращення – допомагає згуртувати колектив, розкрити творчий потенціал співробітників та ін.

Компанія досягла значного підвищення ефективності виробництва шляхом усунення втрат і залучення персоналу в процес безперервних поліпшень. Розробила свою унікальну систему проведення аудитів, систему мотивації персоналу, створила і розвиває корпоративну культуру, отримує зворотний зв'язок від своїх співробітників та клієнтів, навчилася економити ресурси, час та кошти... Цим та іншим досвідом команда «Елопак-Фастів» поділилася з учасниками КАЙДЗЕН-туру, організованого КАЙДЗЕН Клубом в Україні 23 березня 2017 р.

Досвід «Елопак-Фастів» надихає і доводить, що японські методи і інструменти дієві і успішні. Вони призводять до економічного зростання, а головне – спрямовані на постійні поліпшення і працюють на перспективу. Філософія КАЙДЗЕН поєднує в собі мудрість і простоту, доступність і ефективність, виводить компанію на новий рівень.