КАЙДЗЕН в компанії Елопак-Фастів

Як впроваджувати систему КАЙДЗЕН на українському підприємстві знають співробітники компанії «Елопак-Фастів», які 14 квітня 2017 року черговий раз відкрили свої двері для колег з інших компаній. І ось завдяки КАЙДЗЕН-туру представники компаній різних сфер діяльності змогли побачити, як впроваджуються основні інструменти системи ощадливого виробництва.

Під час теоретичної частини учасники туру дізналися про те, як впроваджені системи 5S і візуалізація, система пропозицій на підприємстві та система реєстрації передаварійних ситуацій (near misses). Також представники українського бізнесу почули яка роль вищого керівництва при впровадженні та підтримці цієї філософії та як інструменти мотивації найкращим чином сприяють залученню співробітників компанії «Елопак-Фастів» до процесу безперервного вдосконалення.

Після інформативної теоретичної частини учасники туру вирушили на завод, де, пройшовши по маршруту виготовлення картонних упаковок для рідких харчових продуктів, побачили реалізацію КАЙДЗЕН-інструментів вже на самому виробництві. Завдяки цьому туру всі учасники переконалися в тому, що КАЙДЗЕН можна успішно застосовувати в Україні та, незважаючи на український менталітет, співробітників можна залучити до процесу впровадження філософії постійних поліпшень. Ну, а результати від реалізації інструментів КАЙДЗЕН не змусять на себе чекати.