Екватор КАЙДЗЕН-марафону пройдено успішно!

V етап КАЙДЗЕН-марафону – це екватор нашого довгого забігу під назвою КАЙДЗЕН-марафон. Ми вже вивчили основи філософії КАЙДЗЕН, розібралися c проблемами і втратами в процесах, способами їх виявлення і вже ознайомилися з одним з важливих інструментів КАЙДЗЕН – 5S. І ось 7 липня 2017р. пройшов V етап марафону, який був присвячений темі: «SMED, TPM, підвищення ефективності використання обладнання, розрахунок OEE».

Учасники разом з бізнес-консультантом КАЙДЗЕН Клубу Антоніною Соколовою розбиралися з особливостями таких КАЙДЗЕН-інструментів, як SMED (Single-Minute Exchange of Dies), TPM (Total Productive Maintenance) і OEE (Overall Equipment Effectiveness).

Питання по обслуговуванню обладнання стоїть дуже гостро на кожному підприємстві і правильний підхід до цього питання, безумовно, забезпечить його найвищу ефективність протягом усього життєвого циклу з участю всього персоналу. Це і було головним завданням семінару – розібратися з вірними підходами. Марафонці також отримали досвід розрахунку ОЕЕ і завдяки цьому вони тепер можуть розпізнати помилки неправильних розрахунків у себе в компаніях. Були розкриті нюанси автономного та планового обслуговування обладнання, а також особливості застосування того чи іншого інструменту. Після теоретичної частини була захоплююча бізнес-гра, під час якої була можливість побачити, як важливо мати справне обладнання, комфортне робоче місце, коли всьому є своє місце. Це все є основою для швидкого переналагодження, адже багато компаній зараз дуже серйозно займаються цим питанням – адже вже мало хто дозволить собі працювати на склад в ці дні, зараз потрібно швидко реагувати на потреби ринку. А SMED дає можливість не витрачати час на непотрібні речі, а використовувати його ефективно, займаючись виробництвом необхідного продукту.

Сподіваємося, кожен учасник розібрався в цих нелегких КАЙДЗЕН-інструментах і знайшов відповіді на V етапі. А ми продовжуємо бігти, щоб досягти максимального результату і дізнатися якомога більше про основні інструменти постійного вдосконалення, чого і вам бажаємо!