КАЙДЗЕН: від слів до справи або як успішно застосовувати в Україні

6 вересня 2017 року відбувся відкритий КАЙДЗЕН-семінар, який проходив у Вінниці, за підтримки Посольства Японії в Україні, Вінницької торгово-промислової палати, української бізнес-спільноти та випускників програми JICA.

Відкрив КАЙДЗЕН-семінар директор з виробництва компанії «ТІС» і Практик з ощадливого виробництва Костянтин Глазков. Костянтин поділився з учасниками семінару своїм досвідом постановки і реалізації стратегії в компанії, а також розповів про роль КАЙДЗЕН у цьому процесі. Пан Глазков навів приклади змін в компанії при впровадженні системи КАЙДЗЕН, серед яких: скорочення собівартості продукції без зменшення якості на 18%, скорочення складських запасів на 60%, скорочення браку на 21%, скорочення часу на переналагодження на 31% і багато іншого. І це приклади змін отримані за 1,5 року впровадження системи.

Консультант КАЙДЗЕН Клубу в Україні Роман Романцов розповів про трансформацію компанії в стилі КАЙДЗЕН, з чого почати і як рухатися по шляху впровадження інструментів безперервних поліпшень. Важливим елементом в успішній реалізації КАЙДЗЕН-системи, на думку Романа, є корпоративна КАЙДЗЕН-культура. Саме ця культура допомагає співробітникам компанії дивитися в одному напрямку і досягати поставлених цілей.

Завершила КАЙДЗЕН-семінар Юлія БРАТУСЬ – фахівець з безперервного вдосконалення компанії ІНТЕРПАЙП Сталь і випускник програми JICA. Юлія розповіла про мотивацію персоналу за допомогою філософії КАЙДЗЕН, а також про те, як КАЙДЗЕН допомагає досягати ключових КРI компанії.

КАЙДЗЕН Клуб в Україні дякує представникам Вінницької ТПП за сприяння в організації даного семінару і спікерів семінару, за те, що поділилися своїм досвідом впровадження КАЙДЗЕН, помилками і досягненнями, які виникали на шляху становлення КАЙДЗЕН-системи.

Це був передостанній КАЙДЗЕН-семінар у рамках проекту «Рік Японії в Україні». І ми з радістю запрошуємо Вас на заключний семінар, який відбудеться 26 жовтня в Києві!