Як успішно застосовувати КАЙДЗЕН в українських компаніях?

Дізнатися про те, як успішно застосовувати японську методику управління бізнесом – Кайдзен, ми могли завдяки відкритому Кайдзен-семінару, який проходив 26 жовтня 2017р. в Міжнародному інституті менеджменту (МІМ-Київ). Даний семінар проходив в рамках проекту «Рік Японії в Україні», і відвідали його понад 100 представників українського бізнесу.

Спікерами Кайдзен-семінару в МІМ-Київ були:

Костянтин Глазков – директор з виробництва компанії ТІС і сертифікований Практик з Ощадливого виробництва, який виступив з доповіддю на тему «Побудова та реалізація стратегії компанії. Роль Кайдзен в цьому процесі». Костянтин розповів про те, як важливо застосовувати Кайдзен при побудові стратегії в компанії і про те, що Кайдзен є потужним джерелом конкурентної переваги компанії.

Олексій Сологуб – директор департаменту виробництва ТОВ "Маревен Фуд Україна" (ТМ Ролтон) виступив з доповіддю на тему «Цінність і втрати очима клієнта. Полювання за втратами в потоці створення цінності». Олексій навів приклади втрат в організаціях: MUDA (Втрати) – MURA (Нерівномірність), MURI (Перенапруження) і розповів, як за допомогою інструментів Кайдзен можна їх усунути.

На завершення хочеться відзначити, що учасники задавали багато питань, на які відповідали доповідачі Кайдзен-семінару. Ми сподіваємося, що кожен учасник отримав багато корисної інформації про те, як впроваджувати Кайдзен в своїх компаніях.