Новини Клубу

Новини Клубу

Ознайомтеся з термінами і визначеннями KAIZEN ™

Дата новости: 2019

Покращуйте кожен процес. Постійно шукайте проблеми. У проблемах міститься можливість для поліпшення, і, якщо ви не знайдете проблеми, то проблеми знайдуть вас ...
(Е. Демінг)

Здійснилося! Після трьох модулів навчання, чотирьох місяців кропіткої роботи група українських підприємців захистила свої проекти і отримала сертифікати, що підтверджують кваліфікацію KAIZEN™ Practitioner.


Що дає ця програма і як вона проходила?


Почнемо з того, що навчання проходило на базі метизного підприємства в Дніпрі і включало в себе закріплення отриманих знань на практиці в так званій Гемба. Перший модуль Сертифікаційної програми був присвячений картуванню процесів, учасники вчилися бачити операції, що створюють цінність для споживача і виявляти втрати на всіх рівнях в організації. Варто зазначити, що основними помилками, які багато допускають при картуванні є «Картування потоку з офісу» та «Відстеження працівника, а не продукту»!

 

 

На другому модулі програми група учасників вивчала методику Штурм-прорив, яку Kaizen Institute протягом 30 років використовує для допомоги своїм клієнтам в просуванні їхніх ініціатив щодо поліпшень. Це найкраща на даний момент методика здійснення швидкого старту ініціатив щодо поліпшень в будь-якому підрозділі компанії. На прикладі реального виробництва українські підприємці використовували Кайдзен-методи аналізу і рішення проблем, серед яких: Діаграма Парето, Діаграма Ішикава, Діаграма 5-Чому, Контрольні листки, Процесна діаграма, Діаграма розкиду, Контрольні карти (SPC). Мета даної методики - знайти можливості поліпшень і адаптувати інструменти Kaizen для реалізації поліпшень!


На третьому модулі учасники Сертифікаційної програми вивчали Автономне обслуговування обладнання, адже Автономне обслуговування безпосередньо впливає на продуктивність обладнання - дозволяє істотно знизити витрати на ремонт обладнання і підвищити ОЕЕ. Важливо пам'ятати, що Автономне обслуговування не одноразовий акт. Необхідно постійно його переглядати і вдосконалюватися!


Підсумовуючи хочемо відзначити: Методологія Кайдзен відрізняється від інших методів управління своїм довгостроковим комплексним характером і обов'язково дає значущі результати. У цьому переконалися і наші випускники. Застосувавши отримані знання вже принесли компаніям-учасникам мільйонні вигоди від застосування методології Кайдзен.


Нашим KAIZEN ™ Practitioners ми бажаємо натхнення і постійних поліпшень! Пишаємося Вами!

 

Отримуйте останні новини про діяльність Кайдзен Клубу в Україні

Отримуйте останні новини про діяльність Кайдзен Клубу в Україні

X

Напишіть нам

Имя
Введіть Ваше ім'я

Заповніть поле

Заповніть поле

Введіть Ваш Email

Введіть Ваш телефон

Введіть Ваше повідомлення