Новини Клубу

Новини Клубу

Ознайомтеся з термінами і визначеннями KAIZEN ™

Дата новости: 2018

19 представників українських компаній в травні 2018р. стали першими сертифікованими Кайдзен-Практиками і отримали сертифікати міжнародного зразка від Кайдзен Інституту Україна.  З них 13 Практиків, які проходили програму навчання в цьому році з 19 лютого по 26 квітня. І ще 6 Практиків, які проходили Сертифікаційну програму до 2018р. в рамках КАЙДЗЕН Клубу. 

Сертифікаційна програма KAIZEN™ Practitioner – це перший рівень підготовки фахівців з розвитку виробничих систем, який заснований на принципах Ощадливого виробництва.

Програма цього курсу розбита на три модулі – Основи KAIZEN™, побудова та розробка Карт Потоку Створення Цінності (VSM/VSD); Структуроване вирішення проблем (SPS), методика Штурм-прорив; Загальне обслуговування обладнання (ТРМ). Учасники програми прослухали теоретичний курс по інструментах KAIZEN™, а потім навчилися застосовувати отримані знання на практиці. Кожен модуль на 20% складався з теорії і на 80% з практики на виробництві, що дало можливість учасникам, не відкладаючи в довгий ящик, зайнятися впровадженням конкретних інструментів прямо під час навчання. Після кожного модуля майбутніх Кайдзен-Практиків чекало домашнє завдання, в рамках якого вони навчали співробітників своїх підприємств і застосовували отримані знання всередині своїх компаній.

Перша група випускників Сертифікаційної програми KAIZEN™ Practitioner об'єднала керівників і фахівців компаній широкого спектру діяльності: металургійної, автомобільної та харчової промисловості, швейної та металообробної галузі, сфери послуг та фінансів. Кожен учасник протягом усього періоду навчання готував свій власний проект, впроваджуючи інструменти Ощадливого виробництва в своїй компанії, фіксуючи і усуваючи втрати, виконуючи розрахунки для моделювання майбутнього стану потоку, роблячи фото-звіти «Було-Стало», фіксуючи необхідні вимірні показники і приносячи реальні поліпшення в процеси з першого дня навчання. Всі проекти та їх результати були представлені на фінальному іспиті по закінченню повного курсу 18 і 29 травня. Також майбутнім Кайдзен-Практикам необхідно було здати тест на знання теорії інструментів KAIZEN ™,  який включав розрахункові завдання за показниками потоку та ефективності роботи обладнання.

 

Всі учасники, які успішно склали іспит, отримали сертифікати KAIZEN™ Practitioner з рук Директора Кайдзен Інституту Україна – Івана Сарвара. За кращий проект були вручені пам'ятні книги від тренера сертифікаційних програм Антоніни Соколової.

Під час навчання було сформовано дружнє співтовариство, де учасники підтримують один одного на шляху безперервних поліпшень, діляться ідеями та досягненнями.

 

Ми вітаємо перших випускників Сертифікаційної програми KAIZEN™ Practitioner з успішною здачею іспиту! Не зупиняйтеся на досягнутому, адже досконалості немає меж!

 

Отримуйте останні новини про діяльність Кайдзен Клубу в Україні

Отримуйте останні новини про діяльність Кайдзен Клубу в Україні

X

Напишіть нам

Имя
Введіть Ваше ім'я

Заповніть поле

Заповніть поле

Введіть Ваш Email

Введіть Ваш телефон

Введіть Ваше повідомлення