Новини Клубу

Новини Клубу

Ознайомтеся з термінами і визначеннями KAIZEN ™

Дата новости: 2018

Ми продовжуємо поширювати Кайдзен-філософію в регіони. І ось 11 червня 2018р. КАЙДЗЕН Клуб в Україні спільно з Одеською регіональною торгово-промисловою палатою за підтримки Кайдзен Інституту Україна і випускників Японського Агентства Міжнародного співробітництва JICA проводив відкритий Кайдзен-семінар для популяризації японського стилю управління і японської культури в Одесі та Одеській області.

На даному Кайдзен-семінарі ми говорили про важливість застосування Кайдзен-інструментів в українських компаніях. Почав семінар Олексій Сологуб – консультант Кайдзен Інституту Україна і за сумісництвом операційний директор компанії «АКВАФРОСТ» (ТМ Водний Світ). Олексій позначив основні п'ять принципів Кайдзен, без яких впровадження Кайдзен буде неефективним. Потрібно дивитися на цінність очима клієнта, усувати всілякі втрати, бути Гемба-орієнтованим, розвивати персонал і застосовувати візуальний менеджмент. Далі Олексій розповів на які види поділяються втрати і за допомогою яких інструментів Кайдзен ці втрати можна скоротити / усунути.

Продовжила Кайдзен-семінар Світлана Карачун – консультант Кайдзен Інституту Україна, з доповіддю на тему «5S і візуальний менеджмент». Світлана розповіла, з чого потрібно починати реалізацію інструменту 5S і як уникнути провалу при впровадженні. 5S – це один з основних базових інструментів ощадливого виробництва, а результати від впровадження видно відразу ж після початку впровадження. Серед основних результатів можна виділити наступні: зростання ефективності виробництва, зниження витрат, поліпшення якості продукції, підвищення надійності поставок, підвищення безпеки, поліпшення умов праці та інше.

Завершила Кайдзен-семінар Юлія Братусь – консультант Кайдзен Інституту Україна, доповіддю про мотивацію персоналу при впровадженні філософії Кайдзен. За словами Юлії – основний фокус уваги система Кайдзен направляє на якість персоналу, тому що саме від персоналу залежить якість продукції, що випускається, і послуг. Ця система залучає до процесу поліпшення кожного працівника – від керівника найвищого ланки до рядового співробітника.

 

Підсумовуючи семінар хочеться відзначити головні постулати системи Кайдзен:

 

  • Будьте готові відмовитися від традиційного розуміння виробництва.
  • Не шукайте виправдань.
  • Почніть з питання про поточну ситуацію.
  • Недосконалий прогрес краще, ніж відкладена досконалість.
  • Подумайте, як зробити, а не чому це не може бути зроблено.
  • Вирішуйте проблеми в команді.
  • Краще досвід десятьох, ніж знання одного.
  • Вкладайте в Кайдзен час і креативність, не гроші.

 

І головне: Кайдзен ніколи не закінчується!

Отримуйте останні новини про діяльність Кайдзен Клубу в Україні

Отримуйте останні новини про діяльність Кайдзен Клубу в Україні

X

Напишіть нам

Имя
Введіть Ваше ім'я

Заповніть поле

Заповніть поле

Введіть Ваш Email

Введіть Ваш телефон

Введіть Ваше повідомлення